| BASARABIA (Republica Moldova) | |
|
|
Autor | Mesaj |
---|
Codrut1985
Mesaje : 20 Data de inscriere : 10/12/2009 Varsta : 39 Localizare : Oradea
| Subiect: BASARABIA (Republica Moldova) Joi 18 Aug 2011, 05:27 | |
| | |
|
| |
Codrut1985
| Subiect: Re: BASARABIA (Republica Moldova) Joi 18 Aug 2011, 05:32 | |
| | |
|
| |
pseudokryticon ADMINISTRATOR FORUM
Mesaje : 4172 Data de inscriere : 24/05/2011 Varsta : 60 Localizare : Pascani / Harlau - Iasi
| Subiect: Re: BASARABIA (Republica Moldova) Joi 18 Aug 2011, 07:58 | |
| Troleele le-am vazut, dar moldovencele? Unde sunt? Sa nu-mi spui ca toate erau in trolee! | |
|
| |
Codrut1985
| Subiect: Re: BASARABIA (Republica Moldova) Joi 18 Aug 2011, 14:28 | |
| - pseudokryticon a scris:
- Troleele le-am vazut, dar moldovencele? Unde sunt? Sa nu-mi spui ca toate erau in trolee!
Buna asta! Chiar ma gandeam cand eram acolo...ce or manca, frate? ) dar cand incepeau sa vb in rusa parca toata admiratia se ducea...oricum a fost o experienta interesanta, atat orasul cat si drumul in sine, mai ales trenul 401/402 pe care l-am luat din Iasi. Ar fi multe de spus si de discutat, dar din lipsa de timp, m-am limitat la minimul de fotografii...Blogul va fi disponibil sper eu, pana la data de 1 septembrie. Daca aveti intrebari sau nelamuriri, va stau la dispozitie. | |
|
| |
discoid21 ADMINISTRATOR FORUM
Mesaje : 537 Data de inscriere : 26/04/2010 Varsta : 40 Localizare : Reg. Ormansag, UNGARIA
| Subiect: Re: BASARABIA (Republica Moldova) Vin 19 Aug 2011, 11:33 | |
| Strazile Chisinaului par curate si ingrijite. Observ ca au si cladiri renovate. - Citat :
- dar cand incepeau sa vb in rusa parca toata admiratia se ducea...
ei si ce daca vorbeau in rusa? doar rusa e o limba frumoasa si melodioasa. Asteptam blogul. Chiar e o idee interesanta. | |
|
| |
Mesaje : 4172 Data de inscriere : 24/05/2011 Varsta : 60 Localizare : Pascani / Harlau - Iasi
| Subiect: Re: BASARABIA (Republica Moldova) Vin 19 Aug 2011, 18:22 | |
| - discoid21 a scris:
- ei si ce daca vorbeau in rusa? doar rusa e o limba frumoasa si melodioasa.
Da, romanii nostri trebuie sa stie foarte bine limbile celor din jur: unii stiu ungureste, altii bulgareste, cei mai multi .....tiganeste. Si cand om fi si noi in Statele Unite Europene.... | |
|
| |
COSTACHE MIHAIL ADMINISTRATOR FORUM
Mesaje : 2281 Data de inscriere : 27/11/2009 Varsta : 52 Localizare : BUCURESTI
| Subiect: Re: BASARABIA (Republica Moldova) Sam 20 Aug 2011, 16:49 | |
| Codrut, eu iti multumesc pentru pozele cu troleibuze. Imi plac foarte mult cele vechi, am vazut ca au aparut si unele noi... | |
|
| |
Codrut1985
| Subiect: Re: BASARABIA (Republica Moldova) Lun 29 Aug 2011, 07:00 | |
| - COSTACHE MIHAIL a scris:
- Codrut, eu iti multumesc pentru pozele cu troleibuze. Imi plac foarte mult cele vechi, am vazut ca au aparut si unele noi...
Salut, Da, sunt si noi, si vor mai aparea. Din cate am inteles, s-au achizitionat 102 de troleibuze noi de la o fabrica din Minsk, Belarus. Blogul despre calatoria in Republica Moldova, se poate citi la adresa de mai jos. Este in limba engleza, o versiune in romana urmand sa apara atunci cand timpul mi-o va permite. http://atriptotherepublicofmoldova.blogspot.com/Multumesc | |
|
| |
Calator mioritic ADMINISTRATOR FORUM
Mesaje : 3231 Data de inscriere : 14/10/2010 Varsta : 68 Localizare : Pascani/Iasi
| Subiect: Republica Moldova Joi 02 Feb 2012, 16:22 | |
| Cateva ilustrate din Chisinau: Muzeul de istorie din Chisinau. Monument de arhitectura (sec. XIX) Arcul de Triumf si catedrala. Monument de arhitectura (sec. XIX). Inaltat in 1840 in cinstea victoriei asupra armatelor turcesti. Monumentul lui Stefan cel Mare si Sfant-Sculptor A. Plamadeala Bustul lui M. Eminescu pe aleea clasicilor literaturii moldovenesti. Inaltat in anul 1957 Monumentul lui A.S. Puskin. Inaltat in anul 1885. Sculptor A. Opekusin. Monumentul lui V.I. Lenin, piata Victoriei. Sculptor S. Merkulov.
Ultima editare efectuata de catre Calator mioritic in Joi 02 Feb 2012, 17:07, editata de 1 ori | |
|
| |
Mesaje : 3231 Data de inscriere : 14/10/2010 Varsta : 68 Localizare : Pascani/Iasi
| Subiect: continuare Joi 02 Feb 2012, 16:39 | |
| Chisinau-Portile de sud ale orasului Sala Prieteniei. Construita in anul 1985. Circul. Construit in anul 1981. Sediul (fostul) Sovietului Suprem al R.S.S.M.Construit in anul 1989. Calea Pacii. Hotelul <Cosmos> din piata Gr. Kotovski.- Monumentul lui Gr. Kotovski. Teatrul academic de Stat de opera si balet <A.S.Puskin>. Construit in 1980. | |
|
| |
| Subiect: continuare Joi 02 Feb 2012, 17:01 | |
| Chisinau-Hotelul <Inturist> construit in 1974. Palatul de cultura al feroviarilor. Construit in 1980. Gimnaziul nr. 1 de baieti. Construit in anii 1837- 1888. In prezent- Muzeul de Stat de istorie al R.S.S.M. Sediul fostului Consiliu municipal. Monumentde arhitectura (sec.XIX). Castel de apa. Monument de arhitectura (sec. XIX). Arhitect A. Bernardazzi. In prezent -Muzeul de istorie al orasului. Biserica greceasca. Monument de arhitectura (sec. XIX). In prezent (anunul 1990)- Sala de expozitii a Muzeului de Stat de arte plastice al R.S.S.M. Biserica bulgareasca. Monument de arhitectura (sec. XIX). | |
|
| |
| Subiect: Re: BASARABIA (Republica Moldova) Joi 08 Sept 2016, 12:12 | |
| Cred ca ar trebui sa facem loc acestui topic undeva prin Romania. Sufletul imi spune ca granita dintre Moldova si Basarabia nu a fost in planurile marilor nostri oameni de stat... Si pana vor veni alti mari oameni de stat, pe ambele maluri ale Prutului, ar trebui ca macar noi, simbolic, sa facem UNIREA. Ce spuneti? | |
|
| |
Continut sponsorizat
| Subiect: Re: BASARABIA (Republica Moldova) | |
| |
|
| |
| BASARABIA (Republica Moldova) | |
|