| EFORIE NORD | |
|
+5Lancer discoid21 COSTACHE MIHAIL kata0587 Ionutz 9 participanți |
|
Autor | Mesaj |
---|
Ionutz ADMINISTRATOR FORUM
Mesaje : 135 Data de inscriere : 05/12/2009 Varsta : 42 Localizare : Baia Mare
| Subiect: EFORIE NORD Dum 06 Dec 2009, 09:38 | |
| Aici vom posta fotografii şi informaţii despre Eforie Nord | |
|
| |
| Subiect: Re: EFORIE NORD Dum 06 Dec 2009, 09:52 | |
| Incep eu cu niste fotografii din aceasta frumoasa staţiune Prima imagine este gara de aici, punct prin care anual mii de turişti ajung pe litoral *** Statui intr-un părculeţ *** O strada din oraş *** Marea... *** *** Plaja *** *** *** Lacul Techirghiol *** *** O pisică, ce pe tot parcursul sejurului meu o găseam in faţa aceleiaşi clădiri (un centru de tratament), in fiecare zi *** La fel se poate spune si despre acest cuib de păsări in gara Eforie | |
|
| |
kata0587 ADMINISTRATOR FORUM
Mesaje : 728 Data de inscriere : 03/02/2010 Varsta : 37 Localizare : Brasov
| Subiect: Re: EFORIE NORD Mier 03 Feb 2010, 18:24 | |
| eforie este statiunea mea preferata , dar vreau sa zic ca eu nu am vazut niciodata acel parc....cred ca ar trebui sa fiu mai atenta pe unde merg | |
|
| |
| Subiect: Re: EFORIE NORD Joi 04 Feb 2010, 10:42 | |
| - kata0587 a scris:
- eforie este statiunea mea preferata , dar vreau sa zic ca eu nu am vazut niciodata acel parc....cred ca ar trebui sa fiu mai atenta pe unde merg
Daca mergi de la gara Eforie N. spre Eforie Sud pe soseaua principala vreo 200 de metri, apoi este o strada la stanga, T. Vladimirescu,o iei pe acolo, si mai mergi putin si parculetul se intinde pe partea dreapta. | |
|
| |
kata0587 ADMINISTRATOR FORUM
Mesaje : 728 Data de inscriere : 03/02/2010 Varsta : 37 Localizare : Brasov
| Subiect: Re: EFORIE NORD Joi 04 Feb 2010, 10:55 | |
| data viitoare cand merg acolo o sa merg si in parc ;) mersi de informatie | |
|
| |
COSTACHE MIHAIL ADMINISTRATOR FORUM
Mesaje : 2281 Data de inscriere : 27/11/2009 Varsta : 52 Localizare : BUCURESTI
| Subiect: Re: EFORIE NORD Vin 03 Sept 2010, 06:28 | |
| | |
|
| |
| Subiect: Re: EFORIE NORD Vin 03 Sept 2010, 07:45 | |
| | |
|
| |
discoid21 ADMINISTRATOR FORUM
Mesaje : 537 Data de inscriere : 26/04/2010 Varsta : 40 Localizare : Reg. Ormansag, UNGARIA
| Subiect: Re: EFORIE NORD Vin 03 Sept 2010, 08:22 | |
| remarc cat de aglomerata este plaja. Cred ca cu greu ti-ai gasit un loc acolo ca sa iti intinzi patura. | |
|
| |
| Subiect: Re: EFORIE NORD Vin 03 Sept 2010, 08:39 | |
| Nu mi-a fost greu deloc! Mie nu imi place sa fac plaje, ci doar baie! Locul in care eram cazati, se afla la doar cativa pasi de mare. Asa ca plecam direct la baie doar in bermude, desculti si fara vreun tricou sau cearceafuri, sau acte. Intram in mare, ieseam, si plecam! | |
|
| |
| |
| |
| Subiect: Re: EFORIE NORD Vin 03 Sept 2010, 11:30 | |
| Un hotel...inchis...in plin sezon estival! Acapulco
Ultima editare efectuata de catre COSTACHE MIHAIL in Vin 03 Sept 2010, 11:45, editata de 1 ori | |
|
| |
| Subiect: Re: EFORIE NORD Vin 03 Sept 2010, 11:33 | |
| | |
|
| |
| Subiect: Re: EFORIE NORD Vin 03 Sept 2010, 17:18 | |
| | |
|
| |
Lancer MODERATOR FORUM
Mesaje : 7496 Data de inscriere : 06/03/2011 Varsta : 57 Localizare : BUCURESTI
| Subiect: ACAPULCO Joi 10 Mar 2011, 20:25 | |
| ACAPULCO IUNIE2009 | |
|
| |
Lancer MODERATOR FORUM
| Subiect: HOTEL PETROLUL Joi 10 Mar 2011, 20:37 | |
| HOTEL PETROLUL | |
|
| |
Lancer MODERATOR FORUM
| Subiect: FALEZA Joi 10 Mar 2011, 20:39 | |
| BATRANA FALEZA IUNIE 2009 | |
|
| |
Lancer MODERATOR FORUM
| Subiect: ACAPULCO Joi 10 Mar 2011, 20:40 | |
| ACAPULCO,IUNIE2009 | |
|
| |
Lancer MODERATOR FORUM
| Subiect: Re: EFORIE NORD Joi 10 Mar 2011, 20:45 | |
| HOTEL AZUR-16 IUNIE 2009 | |
|
| |
Lancer MODERATOR FORUM
| Subiect: Re: EFORIE NORD Sam 19 Mar 2011, 20:57 | |
| | |
|
| |
Lancer MODERATOR FORUM
| Subiect: SCUZE Joi 24 Mar 2011, 20:42 | |
| HOTEL EUROPA-AUG. 2009 | |
|
| |
Calator mioritic ADMINISTRATOR FORUM
Mesaje : 3231 Data de inscriere : 14/10/2010 Varsta : 68 Localizare : Pascani/Iasi
| Subiect: Eforie Nord Sam 25 Iun 2011, 07:24 | |
| Si doua ilustrate cu Eforie Nord: Si restaurantul Perla Marii (nu stiu daca mai exista): | |
|
| |
Administrator ADMINISTRATOR FORUM
| Subiect: Re: EFORIE NORD Vin 23 Sept 2011, 15:04 | |
| Ilustrate vechi din colectia Lancer cu Eforie Nord -------------------------------------------- EFORIE NORD.Hotel Europa
Ilustrata scrisa pe 12 iulie 1969
REPUBLICA POPULARA ROMINA-EFORIE NORD.Vile pe malul marii
Aceasta ilustrata este fotografiata de pe Hotelul Belona sau de la vreun apartament al acestuia.In partea stanga, frumoasa sosea despartita de gazon verde, astazi este supraaglomerata iar in mijloc unde era spatiul verde, acum s-au facut locuri de parcare.Ilustrata este scrisa pe 6 iunie 1963. Deci putem spune ca poate fi chiar si cu 5 ani mai veche fotografie. Ilustratele nu se vindeau in anul in care apareau, ci chiar dupa mai bine de 5 ani.
EFORIE.Vile pe malul marii
Fotografia din aceasta ilustrata este facuta tot de la Hotelul Belona, seamana foarte mult cu cea anterioara dar este ceva mai veche. Daca pe prima scria Eforie Nord, pe aceasta scir decat Eforie, deci nu mai exista si Eforie Sud, pentru ca se numea Vasile Roaita. Si alta dovada ca ilustrata este mai veche decat precedenta, nu se vede pe spatiul verde dintre benzile de circulatie ale soselei decat iarba. Iar in cea anterioara se vad si cativa boscheti destul de inalti.Aceasta are data de pe stampila 15 august1962
EFORIE NORD
Asa se intituleaza ilustrata aceasta. Se vede Lacul Belona cu cateva barcute din lemn, un model foarte vechi. In departare se poate vedea Hotel Europa si in dreapta Hotelul Belona. Scrisa pe 28 august 1962. Deci foarte veche. De ani buni, pe Lacul Belona nu mai exista nici o ambarcatiune.
EFORIE NORD
Scrisa pe 6 august 1967, si aceasta ilustrata este destl de veche, faleza arata impecabil, astazi la fel ca si cea din Eforie Sud este in pericol de a se prabusi.O barca salvamar din lemn si o terasa.
REPUBLICA POPULARA ROMINA-EFORIE-Vedere spre plaja
Multe salutari de pe coasta insorita a marii.Asa scrie pe ilustratadar nu se intelege anul pe stampila, decat 16 august 19xx. Dupa aspectul vederii aceasta pare sa fie facuta pe la sfarsitul anilor '50 si scrisa probabil la inceputul anilor '60
REPUBLICA POPULARA ROMINA-EFORIE-Pe plaja
Ilustrata aceasta este scrisa pe 7 iulie 1964
ROMANIA-EFORIE Vile pe faleza
In fotografia aceasta se vad falezele frumos aliniate, iarba de un verde deschis, probabil si aceasta este facuta de la fereastra unuei camere de la Hotelul Belona. Astazi faleza din randul secund este intrerupta, aici vad ca era si iluminata. Pe spate apare data de 23 iunie 1977
VEDERE GENERALA
Se vad cele 3 hoteluri, Delfinul, Meduza, Steaua de Mare. Ilustrata este scrisa pe 7 iunie 1990, dar este posibil sa fie mult mai veche fotografia
EFORIE NORD.Hotel Steaua de Mare
Data acestei ilustrate este de 20 iulie 1977.
ROMANIA.EFORIE NORD.Imagini din statiune
Pe spatele vederii apare data de 19 iunie 1985.In stanga sus se vad 2 din cele 3 hoteluri Delfinul, Meduza, Steaua de Mare. La mijloc Hotelul Europa, jos o hidrobicicleta clasica pe Lacul Belona iar in partea dreapta cele 2 faleze, fotografiate de la un balcon al Hotelului Belona.
REPUBLICA POPULARA ROMINA. EFORIE NORD.Casa de odihna Marea Neagra
Hotelul din poza este de fapt Belona. Din aceasta ilustrata observam ca el se numea Marea Neagra,iar datele de pe stampile sunt 12 si 13 iulie 1965
Eforie.Casa de odihna Marea Neagra.
Chiar daca fotografia este identica cu cea anterioara, totusi este vorba de alt lot de vederi. Pe aceasta scrie in partea dreapta sus . Pe cealalta nu scria nimic. Iar pe aceasta scrie Eforie, iar pe cealalta Eforie Nord. Chiar daca este aceeasi poza, tind sa cred ca ilustrata aceasta a fost tiparita cand Eforie Sud se numea Vasile Roaita, pentru ca scrie decat Eforie. Iar cealalta, tiparita mai tarziu, insa a fost imprimata aceeasi poza. Si pentru ca denumirea statiunii Vasile Roaita fusese schimbata in Eforie Sud, aceasta a primit denumirea de Eforie Nord.
REPUBLICA POPULARA ROMINA.EFORIE.Faleza
Ilustrata foarte veche, este scrisa pe 18 noiembrie 1958.Sa nu uitam ca aceasta statiune era deschisa in orice perioada a anului. Aici se faceau bai cu namol, deci era si statiune de tratament, nu numai de odihna.Faleza arata superb!
REPUBLICA POPULARA ROMINA-EFORIE NORD
Un grup de fotografii din statiunea Eforie Nord. In stanga sus se observa chiar poza cu ilustrata anterioara cu faleza.Data stampilei este 14 august 1963
REPUBLICA POPULARA ROMINA
Nu scrie nimic pe spatele vederii, este necompletata. Dar seamana mult cu cea anterioara, deci pozele sunt facute la sfarsitul anilor'50
EFORIE NORD.Hotel Europa
13 august 1969 data unei stampile.
EFORIE NORD.Plaja
11 respectiv 12 august 1971 datele stampilelor
REPUBLICA POPULARA ROMINA.EFORIE.Pe plaja
O ilustrata foarte veche, nu scrie nimic pe spate, este necompletata, insa dupa aspectul vederii si dupa costumele de baie, este facuta in anii '50. In locul in care este facuta fotografia existau tabere de copii, iar in departare se vede Hotelul Belona, sau Casa de odihna Marea Neagra asa cum era denumita la acea vreme. Locul pozei este foarte aproape de Eforie Sud
REPUBLICA POPULARA ROMINA Vedere din Eforie Nord
Un complex de magazine care exista si astazi, iar in plan secund se vede fosta posta, astazi un market.Nu scrie nimic pe vedere, este necompletata. Dupa aspect pare a fi facuta spre sfarsitul anilor 50
ROMANIA EFORIE NORD.Hotel Europa
Datele de pe stampila, 20 si 22 august 1968
REPUBLICA POPULARA ROMINA.EFORE NORD-Pe plaja
Si aceasta vedere este necompletata, dar dupa aspect este de la sfarsitul anilor '50
REPUBLICA POPULARA ROMINA.EFORIE.Pe dig
Una din stampile are data de 28 iulie 1961
EFORIE NORD
Faleza din mijloc. Statiunea Eforie Nord avea de fapt 3 faleze, dar din pacate acum sunt infundate si lasate in paragina, se mai poate plimba doar pe cea de sus. In poza aceasta se observa cum faleza din mijloc avea stalpi de lumina, foarte interesant, caci nu am vazut nici pe faleza de sus. Foarte rar mai exista astazi abajururi ca cele din poza. Ilustrata a fost scrisa pe 27 august 1967
| |
|
| |
Administrator ADMINISTRATOR FORUM
| Subiect: Re: EFORIE NORD Lun 26 Sept 2011, 18:23 | |
| | |
|
| |
danatur
| Subiect: Re: EFORIE NORD Mar 13 Dec 2011, 08:32 | |
| Foarte interesante pozele astea vechi cu statiunea Eforie Nord. Nu stiu ce parerea aveti voi dar eu cred ca era mult mai interesanta aceasta statiune pe vremea comunismului decat acum. Am astat acum 2 ani in aceasta statiune si am fost foarte dezamagita de tot ce era acolo. | |
|
| |
Lancer MODERATOR FORUM
| Subiect: Re: EFORIE NORD Mar 13 Dec 2011, 09:12 | |
| Eforiile sunt statiuni vechi;pe timpul comunismului acolo mergea clasa muncitoare si erau cat de cat intretinute. Mamaia era pentru straini in general Statiunile noi(Saturn,Jupiter, Olimp etc) au fost construite de la 0 la sfarsitul anilor 60 si o perioada acolo ajungeau rasfatatii regimului (partidul si structurile militarizate ) si putini altii azi,Eforiile au decazut,fiind invechite ca si baza materiala si socotite poate neinteresante de catre investitori | |
|
| |
Continut sponsorizat
| Subiect: Re: EFORIE NORD | |
| |
|
| |
| EFORIE NORD | |
|