|
| CONCURSURI - pseudokryticon (Ed.26,29-30) | |
|
+6eddye Calator mioritic discoid21 Ionutz danucky pseudokryticon 10 participanți | |
Autor | Mesaj |
---|
pseudokryticon ADMINISTRATOR FORUM
Mesaje : 4172 Data de inscriere : 24/05/2011 Varsta : 60 Localizare : Pascani / Harlau - Iasi
| Subiect: Re: CONCURSURI - pseudokryticon (Ed.26,29-30) Mar 31 Ian 2012, 12:05 | |
| STOP JOC!
Clasamentul final:
1. danucky - 36 consoane / 50 litere 2. Lancer - 32 consoane / 47 litere 3. eddye - 26 consoane / 50 litere
Eu am reusit un tabel de 37 consoane / 49 de litere:
T: SRI LANKA O: SZCZECIN M: STRIBRNA A: SCHWALM N: SVEN (merge si STAN) A: SCONCS P: SCHINDUF
Recunosc ca SWAZILAND imi datea inca o consoana dar in momentul cand am facut tabelul mi-am propus sa nu preiau nici un cuvant de la Lancer. Intre timp a revenit el si mi-a suflat SCONCSul, foarte frumos. Castigatorul danucky este rugat sa-mi trimita adresa postala pentru a-i trimite cele 6 sau 7 vederi ce erau premiu (de cand nu am acordat premiul am si uitat exact numarul vederilor). Sau poate le pui la bataie intr-un nou concurs? Astept detalii! | |
| | | danucky
Mesaje : 448 Data de inscriere : 06/07/2011 Varsta : 46 Localizare : Oradea
| Subiect: Re: CONCURSURI - pseudokryticon (Ed.26,29-30) Mar 31 Ian 2012, 14:26 | |
| - pseudokryticon a scris:
- STOP JOC!
Clasamentul final:
1. danucky - 36 consoane / 50 litere 2. Lancer - 32 consoane / 47 litere 3. eddye - 26 consoane / 50 litere
Eu am reusit un tabel de 37 consoane / 49 de litere:
T: SRI LANKA O: SZCZECIN M: STRIBRNA A: SCHWALM N: SVEN (merge si STAN) A: SCONCS P: SCHINDUF
Recunosc ca SWAZILAND imi datea inca o consoana dar in momentul cand am facut tabelul mi-am propus sa nu preiau nici un cuvant de la Lancer. Intre timp a revenit el si mi-a suflat SCONCSul, foarte frumos. Castigatorul danucky este rugat sa-mi trimita adresa postala pentru a-i trimite cele 6 sau 7 vederi ce erau premiu (de cand nu am acordat premiul am si uitat exact numarul vederilor). Sau poate le pui la bataie intr-un nou concurs? Astept detalii! Multumesc, dar le pun la bataie pentru urmatorul concurs la latitudinea gazdei concursurilor, dupa cum ne-a obisnuit deja, cred ca va fi unul interesant. Eu ma multumesc cu o diploma simbolica de castigator . Ad victorem spolias. | |
| | | pseudokryticon ADMINISTRATOR FORUM
Mesaje : 4172 Data de inscriere : 24/05/2011 Varsta : 60 Localizare : Pascani / Harlau - Iasi
| Subiect: Re: CONCURSURI - pseudokryticon (Ed.26,29-30) Mar 31 Ian 2012, 19:23 | |
| Diploma pentru merituosul castigator al editiei 11. In diploma se pot observa cele 9 vederi care vor reprezenta premiul urmatorului concurs si care au fost premiul acestei editii. Sa vedem ce problema gasim pentru editia 12. | |
| | | danucky
| Subiect: Re: CONCURSURI - pseudokryticon (Ed.26,29-30) Mier 01 Feb 2012, 06:35 | |
- Diploma pentru merituosul castigator al editiei 11. In diploma se pot observa cele 9 vederi care vor reprezenta premiul urmatorului concurs si care au fost premiul acestei editii. Sa vedem ce problema gasim pentru editia 12.
Multumesc | |
| Subiect: Re: CONCURSURI - pseudokryticon (Ed.26,29-30) Mier 01 Feb 2012, 16:19 | |
| Iata-ne la numarul 12! Zilele trecute, frunzarind foarte multele fotografii postate in acest forum (numai eu am postat pana in acest moment peste 5300), mi-a venit ideea sa va propun, tuturor, un joc gen CRIMA LA CINA, adica va invit sa faceti pe detectivii. Am ales 3 imagini care sunt postate pe acest forum, fiecare imagine are ca element principal sau marginal o forma geometrica distincta. Un triunghi (notat cu A - litera cea mai apropiata ca forma cu triunghiul), un patrat (notat cu H) si un cerc (notat cu O). Deci concursul se va numi AHO. Periodic, eu vreau zilnic, va voi oferi indicii care sa va conduca spre cele 3 imagini si apoi spre obtinerea raspunsurilor solicitate. Desigur se vor gasi amatori care sa faca pe Sherlock Holmesii, mai ales ca rezolvarea "crimei" inseamna doar surfing prin labirintul forumului. Regulamentul concursului este simplu: Toti participantii au voie sa ghiceasca raspunsul corect de cate ori vor, cu conditia ca, intr-o zi sa incerce fiecare participant doar o data. Primul care ghiceste raspunsul corect va primi prin posta premiul (pe care il puteti admira pe diploma lui danucky de la concursul anterior, da, sunt 9 vederi, majoritatea puse la bataie de Calatorul Mioritic, pentru care ii multumesc si-l invit si pe el la concurs).Litera A=3 puncte, litera H=2 puncte, litera O=1 punct, deci se vor contabiliza si raspunsuri partiale, in caz de egalitate voi imparti premiul. Deci: CONCURSUL 12 - A H O - Ce inscriptii sunt scrise pe triunghiul A si pe patratul H, ce reprezinta cercul O de pe firma? Indicii 1: A - Triunghiul se afla intr-un frumos municipiu, pe nedrept ignorat si ocolit de turisti. H - Patratul face parte dintr-un important monument uitat si aproape vandalizat. O - Cercul apartine de firma unei frumoase pensiuni montane. Bafta! Si nu uitati, pozele sunt peste tot!
Ultima editare efectuata de catre pseudokryticon in Sam 10 Mar 2012, 16:08, editata de 1 ori | |
| Subiect: Re: CONCURSURI - pseudokryticon (Ed.26,29-30) Joi 02 Feb 2012, 12:44 | |
| Indicii 2:
A - Municipiul triunghiului se afla in apropiere de confluenta a doua rauri romanesti 100%. H - Monumentul patratului celebreaza o jumatate... O - Firma cercului este de fapt un panou de pe marginea drumului national asfaltat si pregatit corespunzator pentru serpentine. | |
| Subiect: Re: CONCURSURI - pseudokryticon (Ed.26,29-30) Vin 03 Feb 2012, 11:59 | |
| Indicii 3:
A - Municipiul triunghiului detine mai multe muzee si case memoriale dar un muzeu si o casa memoriala se disting ca importanta turistica. H - Monumentul patratului se afla pe marginea unui important drum turistic, cu trafic mare atat vara cat si iarna. O - Localitatea in care se afla pensiunea cercului este asezata la una din extremitatile unei importante trecatori dintre doua principate romanesti. | |
| Subiect: Re: CONCURSURI - pseudokryticon (Ed.26,29-30) Sam 04 Feb 2012, 13:37 | |
| Indicii 4:
A - Triunghiul poate fi gasit in acest important muzeu municipal. H - Patratul se afla pe partea sudica a acestui monument. O - In planul cel mai indepartat, in spatele panoului care contine cercul, se afla culmile unui important masiv din Carpatii Romaniei. | |
| Subiect: Re: CONCURSURI - pseudokryticon (Ed.26,29-30) Dum 05 Feb 2012, 16:51 | |
| Indicii 5:
A - Triunghiul este amplasat in interiorul muzeului. H - Patratul este de culoare maro. O - Numele pensiunii este similar unei telenovele italiene din anii 1990. | |
| Subiect: Re: CONCURSURI - pseudokryticon (Ed.26,29-30) Lun 06 Feb 2012, 12:00 | |
| Indicii 6:
A - Intre inscriptia scrisa pe triunghi si istoria Moldovei exista o fina dar de necontestat relatie. H - Monumente similare exista de la vestul la estul Romaniei sau macar se specifica evenimentul pentru care sunt ridicate acestea sau placile comemorative puse.. O - In spatele fotografului s-ar putea vedea o alta culme importanta a Carpatilor iar la poalele ei o binecunoscuta statiune montana. | |
| Subiect: Re: CONCURSURI - pseudokryticon (Ed.26,29-30) Mar 07 Feb 2012, 10:27 | |
| Indicii 7:
A - Muzeul triunghiului detine o camera unica pentru muzeele din Romania prin mobilier si pentru modul inedit la care era folosita de catre primul proprietar al cladirii. STOP indicii A.. H - Monumentul patratului reprezinta un obelisc inclinat la 45 de grade. STOP indicii H. O - Pensiunea cercului se afla intr-o curba stransa si pentru a ajunge in curtea ei trebuie urcata o panta destul de abrupta.
Termenul de primire a raspunsurilor este 19 februarie. Indiciile pentru O vor mai continua o perioada. | |
| Subiect: Re: CONCURSURI - pseudokryticon (Ed.26,29-30) Vin 10 Feb 2012, 10:50 | |
| Indiciu 8:
O - Din curtea pensiunii se poate vedea in vale o localitate ce detine o importanta constructie turistica, renumita atat pentru arhitectura si istoria sa cat mai ales renumelui celui caruia i se atribuie pe nedrept.
| |
| Subiect: Re: CONCURSURI - pseudokryticon (Ed.26,29-30) Mar 14 Feb 2012, 10:01 | |
| Indiciu 9:
O - Mancarurile zonei sunt pe baza de lapte si branza (oaie, vaca, bivolita, capra) cel mai cautat sortiment fiind o branza de burduf pusa la pastrare in cofe din scoarta de copac tanar. | |
| | | Calator mioritic ADMINISTRATOR FORUM
Mesaje : 3231 Data de inscriere : 14/10/2010 Varsta : 68 Localizare : Pascani/Iasi
| Subiect: Re: CONCURSURI - pseudokryticon (Ed.26,29-30) Mier 15 Feb 2012, 19:16 | |
| Pentru O cred ca este aceasta: Avantajul meu este ca poza e postata de mine. Dar celelate nu le stiu. | |
| Subiect: Re: CONCURSURI - pseudokryticon (Ed.26,29-30) Joi 16 Feb 2012, 06:46 | |
| O=1 punct se acorda Calatorului Mioritic. Cred ca si celelalte iti sunt la indemana, daca mai ai nevoie de indicii pot continua, este drept ca imaginile nu sunt postate de tine, dar postatorii ar fi trebuit pana acum sa-si dea seama. Concursul continua pana la sfarsitul faurarului. | |
| | | danucky
| Subiect: Re: CONCURSURI - pseudokryticon (Ed.26,29-30) Mier 07 Mar 2012, 18:12 | |
| | |
| Subiect: Re: CONCURSURI - pseudokryticon (Ed.26,29-30) Mier 07 Mar 2012, 18:43 | |
| Castigatorul concursului 12: Calator Mioritic = 1 punct
Raspunsurile solicitate:
A = HASDEU H = DAN MIHAI GUSTERU O = Roata de car, Pensiunea EDERA
Urmeaza concursul 13 dupa ce ma mai adun putin... | |
| Subiect: Re: CONCURSURI - pseudokryticon (Ed.26,29-30) Mier 07 Mar 2012, 18:45 | |
| | |
| Subiect: Re: CONCURSURI - pseudokryticon (Ed.26,29-30) Sam 10 Mar 2012, 16:20 | |
| Iata-ne la numarul 13! Deoarece am traversat cateva zile foarte triste, concursul nostru se va numi ORASUL TRIST. Ma voi limita la a va cere sa argumentati raspunsul la intrebarea: Care este cel mai trist municipiu resedinta de judet (inclusiv Bucuresti) din Romania? Argumentul poate include poze, linkuri catre locuri de pe net, texte, etc. Fiecare dintre participanti poate prezenta cate orase doreste si argumentele pot fi dintre cele mai diverse (hazlii, triste, logice, spontane, etc.) dar m-ar interesa in primul rand sentimentul dvs fata de vizita in acest municipiu. Singurul arbitru sunt eu. Castigatorul va primi premiul (pe care il puteti admira pe diploma lui danucky de la concursul 11, da, sunt 9 vederi, majoritatea puse la bataie de Calatorul Mioritic, pentru care ii multumesc si-l invit si pe el la concurs). Deci: CONCURSUL 13 - ORASUL TRIST - Care este cel mai trist municipiu resedinta de judet (inclusiv Bucuresti) din Romania? Bafta! Si nu uitati, termen sfarsitul lunii lui martisor!
Ultima editare efectuata de catre pseudokryticon in Mar 03 Apr 2012, 16:19, editata de 1 ori | |
| Subiect: Re: CONCURSURI - pseudokryticon (Ed.26,29-30) Joi 15 Mar 2012, 12:05 | |
| Deoarece vad ca numarul 13 nu va place, lansez in paralel si concursul cu numarul 14! Deoarece vine primavara, cam timid dar se intrevede, concursul nostru se va numi ORASUL VESEL. Ma voi limita la a va cere sa argumentati raspunsul la intrebarea: Care este cel mai vesel municipiu resedinta de judet (inclusiv Bucuresti) din Romania? Argumentul poate include poze, linkuri catre locuri de pe net, texte, etc. Fiecare dintre participanti poate prezenta cate orase doreste si argumentele pot fi dintre cele mai diverse (hazlii, imagini, logice, spontane, etc.) dar m-ar interesa in primul rand sentimentul dvs fata de vizita in acest municipiu si ce v-a determinat sa-l considerati asa. Singurul arbitru sunt eu. Castigatorul va primi premiul (pe care il puteti admira pe diploma lui danucky de la concursul 11, da, sunt 9 vederi, majoritatea puse la bataie de Calatorul Mioritic si sa nu uitam reintroduse in joc de danucky, pentru care le multumesc si-i invit si pe ei la concurs). In situatia in care voi premia si la concursul anterior, premiul se va injumatati (oarecum). Deci: CONCURSUL 14 - ORASUL VESEL - Care este cel mai vesel municipiu resedinta de judet (inclusiv Bucuresti) din Romania? Bafta! Si nu uitati, termen sfarsitul lunii lui martisor! | |
| | | danucky
| Subiect: Re: CONCURSURI - pseudokryticon (Ed.26,29-30) Joi 15 Mar 2012, 12:34 | |
| | |
| Subiect: Re: CONCURSURI - pseudokryticon (Ed.26,29-30) Joi 15 Mar 2012, 20:16 | |
| Am bifat, danucky propune Baia Mare pentru cel mai vesel oras. Parerea mea este ca ar trebui sa reapara culorile calde si deschise in orasele noastre, chiar daca asta contravine regulilor, mai bine un clown sau fuste de tiganci (romici sau romoaie, nu stiu femininul) decat ziduri gri si cenusii. | |
| | | danucky
| Subiect: Re: CONCURSURI - pseudokryticon (Ed.26,29-30) Vin 16 Mar 2012, 06:37 | |
| La cel mai trist propun Bacaul, iarasi fara o experienta personala din pacate (sau din fericire), prin faptul ca este orasul lui Bacovia ("liceu, cimitir al tineretilor mele") | |
| Subiect: Re: CONCURSURI - pseudokryticon (Ed.26,29-30) Dum 01 Apr 2012, 16:08 | |
| Chiar pe 1 Aprilie trebuie sa bifez, din nou, un singur participant si, deci, un singur castigator: danucky. Ce vrei dane, vederile vor la Oradea!
Castigatorul concursurilor 13 si 14: danucky, urmeaza diplomele si, bineinteles, editia 15. | |
| | | danucky
| Subiect: Re: CONCURSURI - pseudokryticon (Ed.26,29-30) Dum 01 Apr 2012, 17:18 | |
- Chiar pe 1 Aprilie trebuie sa bifez, din nou, un singur participant si, deci, un singur castigator: danucky.
Ce vrei dane, vederile vor la Oradea!
Castigatorul concursurilor 13 si 14: danucky, urmeaza diplomele si, bineinteles, editia 15. Multumesc, imi pare rau ca n-au fost mai populate ultimele doua concursuri si ca n-am adus argumente (mai) personale la raspunsuri, asteptam concursul urmator! | |
| | | Continut sponsorizat
| Subiect: Re: CONCURSURI - pseudokryticon (Ed.26,29-30) | |
| |
| | | | CONCURSURI - pseudokryticon (Ed.26,29-30) | |
|
Subiecte similare | |
|
| Permisiunile acestui forum: | Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
| |
| |
| |