|
| Curtea Domneasca din Curtea de Arges | |
| | Autor | Mesaj |
---|
vrabieionut
Mesaje : 326 Data de inscriere : 08/12/2009 Varsta : 35 Localizare : BUCURESTI
| Subiect: Curtea Domneasca din Curtea de Arges Joi 21 Oct 2010, 06:24 | |
| In centrul oraşului se văd rămăşiţele Curţii Domneşti, din secolul XIII. Incinta patrulateră este înconjurată de ziduri de piatră. Din construcţiile de odinioară se mai văd două pivniţe de case domneşti. Săpăturile arheologice au confirmat că a fost construită în stilul vechilor case ţărăneşti cu subsol, parter, şi cu pridvor. Casa dinspre nord a fost locuinţa voievodului Neagoe Basarab, iar a doua lui Basarab I. Curtea domnească a fost refăcută în jurul anului 1330, când în imediata vecinătate s-a construit şi Biserica domnească. xxx xxx xxx xxx xxx xxx xxx xxx xxx xxx xxx xxx xxx xxx xxx xxx [quote]
Ultima editare efectuata de catre vrabieionut in Joi 21 Oct 2010, 07:10, editata de 1 ori | |
| | | discoid21 ADMINISTRATOR FORUM
Mesaje : 537 Data de inscriere : 26/04/2010 Varsta : 40 Localizare : Reg. Ormansag, UNGARIA
| Subiect: Re: Curtea Domneasca din Curtea de Arges Joi 21 Oct 2010, 06:39 | |
| Am fost odata la Biserica Domneasca din Curtea de Arges, parca in 1996. tinminte ca atunci biserica era in renovare.
Multumim, Ionut pentru grija ta fata de detalii, pentru ca ne-ai prezentat in detaliu aceste vestigii. | |
| | | kata0587 ADMINISTRATOR FORUM
Mesaje : 728 Data de inscriere : 03/02/2010 Varsta : 37 Localizare : Brasov
| Subiect: Re: Curtea Domneasca din Curtea de Arges Joi 21 Oct 2010, 16:58 | |
| eu am ajuns in primavara acolo dar era foarte tarziu si inchisese ( dar e foarte frumos,...sperr sa mai ajung pe acolo si sa vizitez si eu | |
| | | COSTACHE MIHAIL ADMINISTRATOR FORUM
Mesaje : 2281 Data de inscriere : 27/11/2009 Varsta : 52 Localizare : BUCURESTI
| Subiect: Re: Curtea Domneasca din Curtea de Arges Joi 21 Oct 2010, 20:43 | |
| Eu am vizitat acest obiectiv istoric-religios in urma cu cativa ani. Mi-a placut foarte mult! | |
| | | eddye
Mesaje : 356 Data de inscriere : 06/12/2010 Varsta : 27 Localizare : Bucuresti
| Subiect: Re: Curtea Domneasca din Curtea de Arges Mier 08 Dec 2010, 08:13 | |
| Eu , l-am vizitat prin clasa a II-a , intr-o excursie ....dar nu stiu de ce imi aduceam aminte ca este in Targoviste :-D (felicitari pentru pozele cu zidurile din pamant , asa mi-am amintit ca am fost acolo ) | |
| | | vrabieionut
Mesaje : 326 Data de inscriere : 08/12/2009 Varsta : 35 Localizare : BUCURESTI
| Subiect: Re: Curtea Domneasca din Curtea de Arges Mier 08 Dec 2010, 19:25 | |
| - eddye a scris:
- Eu , l-am vizitat prin clasa a II-a , intr-o excursie ....dar nu stiu de ce imi aduceam aminte ca este in Targoviste :-D
(felicitari pentru pozele cu zidurile din pamant , asa mi-am amintit ca am fost acolo ) pai poate chiar ai fost la curtea domneasca din Targoviste,seamana putin cu asta | |
| | | eddye
Mesaje : 356 Data de inscriere : 06/12/2010 Varsta : 27 Localizare : Bucuresti
| Subiect: Re: Curtea Domneasca din Curtea de Arges Mier 08 Dec 2010, 19:53 | |
| - vrabieionut a scris:
- eddye a scris:
- Eu , l-am vizitat prin clasa a II-a , intr-o excursie ....dar nu stiu de ce imi aduceam aminte ca este in Targoviste :-D
(felicitari pentru pozele cu zidurile din pamant , asa mi-am amintit ca am fost acolo ) pai poate chiar ai fost la curtea domneasca din Targoviste,seamana putin cu asta La cealalta am fost de mii de ori ;) ! Dar eu imi aduceam aminte/credeam ca si asta e in Targoviste =))))) | |
| | | Lancer MODERATOR FORUM
Mesaje : 7496 Data de inscriere : 06/03/2011 Varsta : 57 Localizare : BUCURESTI
| Subiect: Re: Curtea Domneasca din Curtea de Arges Mar 20 Noi 2012, 18:09 | |
| | |
| | | Lancer MODERATOR FORUM
Mesaje : 7496 Data de inscriere : 06/03/2011 Varsta : 57 Localizare : BUCURESTI
| Subiect: Re: Curtea Domneasca din Curtea de Arges Mar 20 Noi 2012, 18:09 | |
| | |
| | | Continut sponsorizat
| Subiect: Re: Curtea Domneasca din Curtea de Arges | |
| |
| | | | Curtea Domneasca din Curtea de Arges | |