kata0587 ADMINISTRATOR FORUM
Mesaje : 728 Data de inscriere : 03/02/2010 Varsta : 37 Localizare : Brasov
| Subiect: SCHITUL PAHOMIE (VL) Sam 19 Iun 2010, 17:42 | |
| Schitul este situat pe teritoriul localitatii Baile Olanesti (comuna Barbatesti), judetul Valcea, la aproximativ 30 km de Rm. Valcea sub crestele muntelui Buila. Accesul la aceasta asezare monahala se face pe DN 64A, Ramnicu Valcea - Baile Olanesti, trecand prin Pausesti-Maglasi, virand la stanga spre satul Cheia, apoi pe Valea Cheii, pe un drum forestier practicabil si accesibil si cu mijloace auto, pana la Izvorul Frumos. Deasupra izvorului, pe un postament de beton, se afla o cruce mare metalica pe care se afla rastignit Domnul Iisus Hristos, in marime naturala. La picioarele Lui este icoana Maicii Domnului care are scris deasupra capului cuvintele Psalmistului: "Precum doreste cerbul izvoarele apelor, asa te doreste si sufletul meu, Dumnezeule." Intrarea in incinta schitului se face printr-o poarta pe care se afla incriptia "Bine ati venit!". In stanga acestei porti este clopotnita, construita din lemn. sursa: crestinortodox.ro | |
|
| Subiect: Re: SCHITUL PAHOMIE (VL) Mier 23 Iun 2010, 06:24 | |
| | |
|
tudor_vl
Mesaje : 33 Data de inscriere : 07/12/2009 Varsta : 34 Localizare : Pausesti-Maglasi, jud. Valcea/Cluj Napoca
| Subiect: Re: SCHITUL PAHOMIE (VL) Vin 25 Iun 2010, 15:06 | |
| Schitul Pahomie este foarte frumos. Am fost si eu acolo de cateva ori si am ramas foarte impresionat. Catalina, ai fost si la Iezer si Patrunsa? | |
|
| Subiect: Re: SCHITUL PAHOMIE (VL) Vin 25 Iun 2010, 15:07 | |
| nu am mai ajuns din pacate | |
|
Continut sponsorizat
| Subiect: Re: SCHITUL PAHOMIE (VL) | |
| |
|