Mesaje : 236 Data de inscriere : 13/03/2013 Varsta : 53 Localizare : Buzau
Subiect: Giurgeni-Ialomita-Orasul de Floci-sit arheologic Mier 31 Iul 2013, 20:45
In drumul meu spre mare am trecut de multe ori prin Giurgeni. Am trecut de tot atatea ori pe langa Orasul de Floci. Am ras de fiecare data de aceasta denumire a locatiei, asa ca anul acesta am decis sa ma opresc si sa vad despre ce e vorba. Orasul de Floci: -sit arheologic prioritar (sec XV=XVIII) cod RAN:IL-I-s-A-14051 -atestat documentar in anul 1431, in timpul domniei lui Dan al II-lea -prima capitala a judetului Ialomita (1470) -locul de nastere al voievodului Mihai Viteazul (1558-1601) -in timpul lui Matei Basarab, aici e cantonata o oaste de 1500 de soldati pentru stavilirea invaziilor tatare si otomane -razboaiele ruso-turce (1769-1774) au dus la disparitia orasului , locuitorii stabilindu-se in alte localitati. Am reprodus pancarda ce descrie site arheologic.
Asa ca am purces spre primul obiectiv: edificiu cu contraforturi cu temelia din caramida sec, XVI
Planul unui atelier de prelucrare a osului sec XVII
Fundatiile unei biserici nr.1
Planul unei locuinte
Alte ruine - recent descoperite
Planul unei biserici medievale cu plan treflat
Vedere generala
Sediul centrului de cercetare:
Cam asta a fost mica oprire la aceasta locatie care la prima vedere starneste zambete, dar care este incarcata de istorie....
kata0587 ADMINISTRATOR FORUM
Mesaje : 728 Data de inscriere : 03/02/2010 Varsta : 37 Localizare : Brasov
Subiect: Re: Giurgeni-Ialomita-Orasul de Floci-sit arheologic Joi 01 Aug 2013, 15:28