|
| SIMLEU SILVANIEI (SJ) | |
| | Autor | Mesaj |
---|
discoid21 ADMINISTRATOR FORUM
Mesaje : 537 Data de inscriere : 26/04/2010 Varsta : 40 Localizare : Reg. Ormansag, UNGARIA
| Subiect: SIMLEU SILVANIEI (SJ) Sam 10 Noi 2012, 21:04 | |
| Calatorie in Simleu Silvaniei Oraselul este curat, in parte este reabilitat sau in curs de reabilitare. Dar unde sunt locuitorii orasului? In urmatorul post voi descrie mai pe larg orasul, cu mai multe poze. | |
| | | discoid21 ADMINISTRATOR FORUM
Mesaje : 537 Data de inscriere : 26/04/2010 Varsta : 40 Localizare : Reg. Ormansag, UNGARIA
| Subiect: Re: SIMLEU SILVANIEI (SJ) Dum 11 Noi 2012, 12:13 | |
| Incepem turul Simleului de la gara. Despre gara si autogara de acolo voi scrie mai pe la sfarsit. Mergand spre oras, in fata se vede un deal cu arbori, ramasite de paduri si multe case printre ele: // Nu vad nici o sosea care sa duca pana acolo la casele de pe deal. Nici un drum. Probabil ca locuitorii de acolo urca dealul pe jos; varianta teleportarii o excludem. Mergem mai departe si dam de aceasta strada: O strada plina de magazine, buticuri, o mare parte dintre ele fiind inchise. Nu mai e nimic de vazut, asa ca o luam pe strada care duce spre centru. In partea stanga sunt pompierii. Se vede statuia unui pompier care uda plantele din curte. In partea de la sosea e o scoala sau gradinita, nu mai tin minte exact. Tot de pe aceeasi strada: // // Remarcam curatenia strazilor, dar si aspectul ingrijit si reabilitat. In unele locuri, trotuarele de beton au fost inlocuite cu trotuare din piatra de pavaj. Dupa cum se poate vedea si in poza. Mai puteti observa arborii tunsi, mobilierul stradal care infrumuseteaza orasul. Dar nu stiu pentru cine e infrumusetat orasul, pentru ca e tare pustiu... Tot mergand inainte pe strada aceasta, dam de un parc. Un parc ingrijit si frumos amenajat: Niste banci din parc. Special pentru colegul nostru Pseudokrytykon: | |
| Subiect: Re: SIMLEU SILVANIEI (SJ) Dum 11 Noi 2012, 12:42 | |
| Imediat langa parc este o biserica: M-a atras ochiul masonic pictat pe turn. Mergem putin mai departe si ajungem in centrul orasului: // // // Centrul cu cetatea care se afla in renovare. Mai exact, este vorba de Cetatea Bathory. Era interzis accesul la cetate, asa ca am fotografiat doar ce se putea vedea dincolo de gard: Ce frumos se vede aici: Acum m-am prins de ce este asa de curat orasul! Iata unde isi arunca trecatorii ambalajele: Mergand si mai departe, am ajuns la o fosta sinagoga, ce in prezent adaposteste muzeul Holocaustului: Muzeul se afla deasemenea in renovare, dupa cum aveam sa aflu ceva mai tarziu. Alte aspecte: Pod peste raul Crasna: Ceea ce nu stiam despre Iuliu Maniu: Un pom din luminite: Unde sunt locuitorii Simleului? Cam slaba miscare am vazut! Chiar si acei putini oameni sunt cam inchisi si reticenti la straini. Se pare ca nu sunt obisnuiti cu turistii. Asa ca, aici se incheie turul orasului, pentru ca mai mult nu avem de vazut. Ne intoarcem la complexul format din gara si autogara, un complex pentru mileniul III; mileniul III i.Hr. | |
| | | danucky
Mesaje : 448 Data de inscriere : 06/07/2011 Varsta : 46 Localizare : Oradea
| Subiect: Re: SIMLEU SILVANIEI (SJ) Dum 11 Noi 2012, 14:42 | |
| desi pare, ochiul acela de pe biserica nu este un simbol masonic in acest context, ci reprezinta ochiul atoatevazator sau ochiul Domnului. simbolul e prezent pe destul de multe biserici. in rest, dragut la Simleu, n-am mai fost de vreo 8-9 ani | |
| Subiect: Re: SIMLEU SILVANIEI (SJ) Dum 11 Noi 2012, 14:59 | |
| Multumesc de precizare, Danucky.
In mod sigur acum 9 ani orasul nu era asa dragut ca acum.
| |
| | | Calator mioritic ADMINISTRATOR FORUM
Mesaje : 3231 Data de inscriere : 14/10/2010 Varsta : 68 Localizare : Pascani/Iasi
| Subiect: Re: SIMLEU SILVANIEI (SJ) Dum 11 Noi 2012, 19:45 | |
| Multimim ca ne-ai dat posibilitatea sa mai vedem inca un oras din Romania. Cred ca am trecut de cateva ori doar prin Cehu Silvaniei acum vre-o 10 ani. ( de la Baia Mare la Zalau se trece prin Cehu Silvaniei? Nu?)Cred ca de doua ori am fost cu Pseudocryticon. Prin Simleu nu am fost nicioadata. | |
| | | pseudokryticon ADMINISTRATOR FORUM
Mesaje : 4172 Data de inscriere : 24/05/2011 Varsta : 60 Localizare : Pascani / Harlau - Iasi
| Subiect: Re: SIMLEU SILVANIEI (SJ) Lun 12 Noi 2012, 12:44 | |
| In Simleu am trecut doar in viteza masinii, cu un ochi in harta si cu unul pe indicatoarele rutiere putine pe vremea aia (acu 5-6 ani). Danucky are dreptate, acel simbol se regaseste pe bisericile pictate din Bucovina, biserici scrise in sec.XVI cand masonii de-abia visau la ce tari vor fi ei. De fapt majoritatea insemnelor care acum sunt evitente a fi masonice (inclusiv cele de pe bancnota de 1 dolar) au fost preluate de acestia dupa aparitia sau tiparirea lor. Un ochi asemanator se poate vedea si pe frontonul de rasarit al Mitropoliei Moldovei. | |
| | | Continut sponsorizat
| Subiect: Re: SIMLEU SILVANIEI (SJ) | |
| |
| | | | SIMLEU SILVANIEI (SJ) | |
|
Subiecte similare | |
|
| Permisiunile acestui forum: | Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
| |
| |
| |