Calator mioritic ADMINISTRATOR FORUM
Mesaje : 3231 Data de inscriere : 14/10/2010 Varsta : 68 Localizare : Pascani/Iasi
| Subiect: MONUMENTUL LUI AUREL VLAICU-BANESTI (PH) Dum 26 Feb 2012, 18:55 | |
| Un timbru dedicat monumentului ridicat pe locul prabusirii lui Aurel Vlaicu la Banesti (PH) | |
|
Mesaje : 3231 Data de inscriere : 14/10/2010 Varsta : 68 Localizare : Pascani/Iasi
| Subiect: Re: MONUMENTUL LUI AUREL VLAICU-BANESTI (PH) Joi 01 Mar 2012, 19:37 | |
| Cateva fotografii ale monumentului din 1997 In zare se vede avionul care era amplasat in preajma monumentului Si avionul in prim plan Mai multe detalii aici <<Şi nu mi-a mai plăcut nici o anume senzaţie de pustiu în jurul monumentului dedicat lui Aurel Vlaicu. Parcă altădată era şi un avion, ceva… Primarul îmi spune că asta e o poveste cam tristă: „A fost un avion şi copiii, sigur, se jucau prin el. În 2002, un băiat de zece ani a căzut şi şi-a fracturat coloana. A murit. şi autorităţile de atunci n-au găsit ceva mai înţelept de făcut decât să distrugă avionul. Eu am reluat ideea, avem aprobare de la Ministerul Apărării Naţionale, avem chiar şi avionul, un IAR, la fabrica din Craiova. Doar că, deocamdată, să nu râdeţi, nu găsim bani să-l aducem. Povestea ar costa peste o jumătate de miliard de lei, cu dezmembrări, transport şi montat în Băneşti”.>> - fragmentul cu referire la avion din articolul din link. | |
|
| Subiect: Re: MONUMENTUL LUI AUREL VLAICU-BANESTI (PH) Vin 02 Mar 2012, 11:22 | |
| O intrebare pentru Lancer. Ce avion era expus la Banesti langa monumentul lui Aurel Vlaicu?
(Era intr-adevar periculos pentru ca se furasera treptele scarii ce urca la usa avionului. In 1997 am fost intr-o delegatie la Campina si mi-am luat si baiatul care atunci avea 5 ani. L-am dus sa vada monumentul si am urcat cu el pana la usa avionului si eram sa cad pentru ca scara nu avea nici balustrada.) | |
|
victor90ro
| Subiect: Re: MONUMENTUL LUI AUREL VLAICU-BANESTI (PH) Joi 08 Mar 2012, 21:36 | |
| Avionul este un Ilyushin Il-18D. Au fost folosite de TAROM prin anii '80. | |
|
Lancer MODERATOR FORUM
Mesaje : 7496 Data de inscriere : 06/03/2011 Varsta : 57 Localizare : BUCURESTI
| Subiect: Re: MONUMENTUL LUI AUREL VLAICU-BANESTI (PH) Vin 30 Noi 2012, 20:09 | |
| IL-18 a fost folosit de Tarom pana prin 97; ele fiind introduse in exploatare in anii 60 | |
|
Continut sponsorizat
| Subiect: Re: MONUMENTUL LUI AUREL VLAICU-BANESTI (PH) | |
| |
|