Forumul turistic din Romania
Doriți să reacționați la acest mesaj? Creați un cont în câteva clickuri sau conectați-vă pentru a continua.

Forumul turistic din Romania

Un forum despre turism si calatorii

AcasaAcasa  Ultimele imaginiUltimele imagini  CăutareCăutare  ÎnregistrareÎnregistrare  ConectareConectare  

MONUMENTUL LUI AUREL VLAICU-BANESTI (PH)

In jos 
3 participanți
AutorMesaj
Calator mioritic
ADMINISTRATOR FORUM
Calator mioritic

Data de inscriere : 14/10/2010
Varsta : 68
Localizare : Pascani/Iasi

MONUMENTUL LUI AUREL VLAICU-BANESTI (PH) Empty
MesajSubiect: MONUMENTUL LUI AUREL VLAICU-BANESTI (PH)   MONUMENTUL LUI AUREL VLAICU-BANESTI (PH) Icon_minitimeDum 26 Feb 2012, 18:55

Un timbru dedicat monumentului ridicat pe locul prabusirii lui Aurel Vlaicu la Banesti (PH)

MONUMENTUL LUI AUREL VLAICU-BANESTI (PH) Monumavlaicu
Sus In jos
Calator mioritic
ADMINISTRATOR FORUM
Calator mioritic

MesajSubiect: Re: MONUMENTUL LUI AUREL VLAICU-BANESTI (PH)   MONUMENTUL LUI AUREL VLAICU-BANESTI (PH) Icon_minitimeJoi 01 Mar 2012, 19:37

Cateva fotografii ale monumentului din 1997

MONUMENTUL LUI AUREL VLAICU-BANESTI (PH) Mav4

MONUMENTUL LUI AUREL VLAICU-BANESTI (PH) Mav2

In zare se vede avionul care era amplasat in preajma monumentului

MONUMENTUL LUI AUREL VLAICU-BANESTI (PH) Mav1l

Si avionul in prim plan

MONUMENTUL LUI AUREL VLAICU-BANESTI (PH) Mav3y

Mai multe detalii aici

<<Şi nu mi-a mai plăcut nici o anume senzaţie de pustiu în jurul monumentului dedicat lui Aurel Vlaicu. Parcă altădată era şi un avion, ceva… Primarul îmi spune că asta e o poveste cam tristă: „A fost un avion şi copiii, sigur, se jucau prin el. În 2002, un băiat de zece ani a căzut şi şi-a fracturat coloana. A murit. şi autorităţile de atunci n-au găsit ceva mai înţelept de făcut decât să distrugă avionul. Eu am reluat ideea, avem aprobare de la Ministerul Apărării Naţionale, avem chiar şi avionul, un IAR, la fabrica din Craiova. Doar că, deocamdată, să nu râdeţi, nu găsim bani să-l aducem. Povestea ar costa peste o jumătate de miliard de lei, cu dezmembrări, transport şi montat în Băneşti”.>> - fragmentul cu referire la avion din articolul din link.

Sus In jos
Calator mioritic
ADMINISTRATOR FORUM
Calator mioritic

MesajSubiect: Re: MONUMENTUL LUI AUREL VLAICU-BANESTI (PH)   MONUMENTUL LUI AUREL VLAICU-BANESTI (PH) Icon_minitimeVin 02 Mar 2012, 11:22

O intrebare pentru Lancer.
Ce avion era expus la Banesti langa monumentul lui Aurel Vlaicu?

(Era intr-adevar periculos pentru ca se furasera treptele scarii ce urca la usa avionului.
In 1997 am fost intr-o delegatie la Campina si mi-am luat si baiatul care atunci avea 5 ani.
L-am dus sa vada monumentul si am urcat cu el pana la usa avionului si eram sa cad pentru ca scara nu avea nici balustrada.)
Sus In jos
victor90ro

Data de inscriere : 08/03/2012

MesajSubiect: Re: MONUMENTUL LUI AUREL VLAICU-BANESTI (PH)   MONUMENTUL LUI AUREL VLAICU-BANESTI (PH) Icon_minitimeJoi 08 Mar 2012, 21:36

Avionul este un Ilyushin Il-18D. Au fost folosite de TAROM prin anii '80.
Sus In jos
Lancer
MODERATOR FORUM
Lancer

Data de inscriere : 06/03/2011
Varsta : 57
Localizare : BUCURESTI

MesajSubiect: Re: MONUMENTUL LUI AUREL VLAICU-BANESTI (PH)   MONUMENTUL LUI AUREL VLAICU-BANESTI (PH) Icon_minitimeVin 30 Noi 2012, 20:09

IL-18 a fost folosit de Tarom pana prin 97; ele fiind introduse in exploatare in anii 60
Sus In jos
Continut sponsorizat

MesajSubiect: Re: MONUMENTUL LUI AUREL VLAICU-BANESTI (PH)   MONUMENTUL LUI AUREL VLAICU-BANESTI (PH) Icon_minitime

Sus In jos

MONUMENTUL LUI AUREL VLAICU-BANESTI (PH)
Sus 
Pagina 1 din 1
 Subiecte similare
-
» MUZEUL MEMORIAL - AUREL VLAICU (HD)
» Monumentul de la Moisei (MM)
» Monumentul de la Guruslau (SJ)
»  BUSTENI (PH)
» MONUMENTUL TURISMULUI

Permisiunile acestui forum:Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
Forumul turistic din Romania :: MUZEE, OBIECTIVE TURISTICE SI ISTORICE :: MUZEE, OBIECTIVE TURISTICE SI ISTORICE DIN MUNTENIA-
Mergi direct la: